söndag 4 september 2011

Tankar omkring....

 Det pratas mycket på nyheterna idag om den 11/9-2001, överraskningsanfallet på World Trade Center och Pentagon. Det är väl ett datum som för all framtid förknippas med terrorism, vi minns den dagen, vi minns var vi befann oss när vi för första gången såg dom hemska bilderna!
Ett annat datum som jag kommer att tänka på rent spontant är den 7/12-1941, Pearl Harbor. Det var också ett överraskningsanfall, den gången var det Japan som fällde sina bomber över den amerikanska Stillahavsflottan. Inte mindre än 350 plan attackerade i två omgångar, Uss Arizona träffades ganska omgående och 1200 soldater dog av explosionen, ytterligare 7 fartyg sänktes och över 200 flygpan blev förstörda. Allt som allt dog 2400 personer i Pearl Harbor, militärer och civila.
Om man vill analysera vidare så kan man ta upp 2 datum till och det är den 6/8 och den 9/8-1945.
USA fäller atombomberna över Hiroshima och Nagasaki. Ca 200 000 människor beräknas ha dött i den första detonationen, man vet inte hur många som har dött i efterverkningarna. Det var fegt, det var mycket fegt att släppa atombomber över 2 städer fulla med oskyldiga människor som inte brydde sej ett jäkla dugg om politik, oskyldiga barn, vad hade dom gjort? Naturligtvis ingenting! USA har utsett sej själva till världspoliser, det finns nästan inte ett enda krig eller konflikt där USA inte haft ett finger med, för det mesta har dom haft mer än så, jag kan inte låta bli att tänka var skillnaden går, om du kör ett eller två flygplan in i några byggnader eller du bombar en stad, när är du en mördare, var går den moraliska gränsen? Det kan man verkligen fråga sig, vissa länder har terrorister och andra har mördare!! I mina ögon är det faktiskt samma sak!
                    Ha det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar